BEEing Pure
In het Heuvelland vind je de kleinschalige imkerij van BEEing Pure. Met hun grote passie & liefde voor de bijen en hun honing maakt Kenny Essers zijn honing op een ambachtelijke duurzame wijze. De honing, zonder toevoegingen, is een voorbeeld van een product met een pure smaak. Dit alles in het mooie Zuid-Limburg binnen de straal van eten en drinken zover je kunt kijken!
BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.
Hoe werkt het?
De bijen doen het meeste werk. In het Limburgse heuvelland verzamelen ze nectar om er vervolgens in hun bijenkasten honing van te maken. Na het koud slingeren is de honing klaar. Bij BEEing pure maken ze honing puur zonder toevoegingen van suiker. Er wordt met de grootste zorg gewerkt aan hun producten om een zo zuiver mogelijk natuurproduct te leveren. Ook de noten die in hun producten worden gebruikt zijn afkomstig uit de omgeving van zover je kunt kijken.
Wat maken ze bij BEEing Pure?
Beter gezegd: wat maken de bijen? Verschillende soorten honing, van pure Limburgse honing en smeuïge crèmehoning voor op de boterham tot raathoning en honing met noten.
Daarnaast maken ze propolis tinctuur, een natuurlijk geneeskrachtig middel die door bijen wordt verzameld en die sinds de oudheid door de mens wordt gebruikt. Propolis heeft een sterke antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking en wordt zowel inwendig als op de huid gebruikt.